Dieta volumetrics. Dieta volumetrică – Fundamente științifice


Dieta Volumetrics

Autor: Acasandrei Mihaela, Nutriționist - Dietetician Dieta volumetrică reprezintă un plan alimentar complet, conceput de Barbara Rolls, specialist în nutriție și dietetică și coordonator al Laboratorului pentru Studiul comportamentului alimentar uman Laboratory for the Study of Human Ingestive Behaviour dieta volumetrics cadrul Universității Statului Pennsylvania.

Dieta și-a demonstrat viabilitatea în timp și mai mult decât atât, a fost modificată astfel încât să corespundă noilor descoperiri în domeniul științei nutriției.

Dieta volumetrică reprezintă un o strategie alimentară menită să fie inclusă în dieta grasa unui stil de viață echilibrat în vederea menținerii stării de sănătate sau redobândirii acesteia, fiind utilă în special în managementul ponderal 1.

Peste de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.

dieta volumetrics să piardă în greutate în brațe

Principii alimentare Punctul de plecare al acestei diete îl constituie volumul alimentar generos comparativ cu aportul caloric redus. Dieta volumetrică este caracterizată de consumul alimentelor care prezintă o densitate dieta volumetrics scăzută.

Dieta volumetrică: meniu, plan și rețete

Densitatea energetică poate fi definită drept valoarea calorică pentru de grame de aliment, exprimată în procente. Aceasta este invers proporțională cu volumul alimentelor, altfel spus, cu cât alimentul va fi mai bogat în grăsimi și zaharuri și densitatea sa energetică va fi mai crescută.

La polul opus, cu cât alimentul va fi mai bogat în fibre dieta volumetrics sărac în grăsimi și densitatea energetică a acestuia va fi mai redusă.

dieta volumetrics dieta cu miere lamaie si ghimbir

Densitatea energetică a alimentelor reprezintă principalul determinant al senzației de sațietate, iar dobândirea sațietății fără a consuma cantități excesive de alimente și implicit calorii constituie principiul acestei diete.

Consumul adecvat de proteine, mai ales cele de origine vegetale, poate accelera apariția senzației de sațietate. Aport dieta volumetrics și principii nutritive Planul alimentar vizat de această dietă nu este conceput pentru a determina pierderea rapidă în greutate. În schimb, promovează o modalitate echilibrată de reducere a masei corporale cu aproximativ — g pe săptămână.

Acest lucru presupune restricția moderată a caloriilor 3. Recomandările calorice variază între - calorii, fiind rezonabile și relativ ușor de individualizat. Acest lucru întregește ideea de dietă echilibrată: deoarece aportul caloric nu dieta volumetrics sub calorii pe zi, acest plan alimentar este capabil să asigure necesarul nutritiv optim pentru organism.

Caloriile sunt distribuite în 3 mese principale: mic dejun de caloriiprânz de caloriicină de caloriiiar în funcție de valoarea necesarului energetic estimat, se pot include gustări, fiecare a câte de calorii.

Grupe alimentare În funcție ceai de slabit teff densitatea calorică și frecvența consumului, alimentele sunt clasificate în 4 categorii 3.

THE VOLUMETRICS DIET BACKFIRED! A dietitian's review of the diet + how to prevent the backfire

Categoria 1 Această grupă alimentară este compusă din alimente cu o densitate calorică foarte scăzută care pot fi consumate oricând, fără limite impuse. Aceasta include fructe, legume și vegetale dieta volumetrics nu conțin amidon ciuperci, roșii, broccoli și diferite tipuri de supe. Categoria 2 Alimentele incluse în această categorie prezintă o densitatea calorică scăzută, bogate în fibre, proteine, în special cele de origine vegetală și sărace în grăsimi.

Se recomandă consumul acestor alimente în cantități dieta volumetrics. Alimentele incluse în această grupă sunt reprezentate de fructe și legume bogate dieta volumetrics amidon de exemplu, banane și cartoficereale și derivate, cereale pentru micul dejun, paste făinoase și orez integral, leguminoase, lapte degresat și carne slabă.

Dieta volumetrică: meniu, plan și rețete

Sunt formulate recomandări dieta volumetrics în privința suplimentării felurilor de mâncare compuse din aceste alimente cu vegetale non-amidonoase, inclusiv reducerea zaharurilor și a grăsimilor adăugate în timpul preparării alimentelor de exemplu, la prepararea sosurilor sau dieta volumetrics pieliței în cazul cărnii de pui și curcan și a grăsimii vizibile din carne. Categoria 3 Caracteristica principală a alimentelor care compun această categorie este densitatea energetică medie, care dieta volumetrics însoțită de consumul cu precauție al acestora.

Este recomandat aportul ocazional dieta volumetrics în cantități mici al produselor de brutărie de exemplu, covrigiial diverselor tipuri de brânză, pizza, al cărnii cu un conținut moderat spre crescut de grăsime.

dieta volumetrics dieta 2 saptamani

Categoria 4 Alimentele incluse în această categorie sunt bogate în grăsimi și implicit, au o densitate calorică crescută. În această grupă de alimente intră produsele de patiserie și cofetărie, ciocolata și derivatele pralinele, batoanele din comerțalimentele prăjite, margarina, nucile, alunele, măslinele, avocado, semințele oleaginoase, uleiurile vegetale și untul.

Alimentele din categoriile 1 și 2 sunt indicate a fi consumate frecvent, acestea reprezentând baza alimentației volumetrice.

Dieta volumetrică

Alimentele incluse în categoria 3 trebuie consumate ocazional și în porții cât mai mici, în timp ce produsele din cea dieta volumetrics a patra categorie sunt mult mai sever restricționate deoarece sunt foarte bogate în grăsimi, unele saturate dieta volumetrics sau trans margarina. Cu toate acestea, grăsimile sănătoase mono- și polinesaturate conținute de fructele și semințele oleaginoase, uleiurile vegetale în special cel dieta volumetrics canola și măsline și peștele gras ton, somon, sardine ar trebui incluse în cantități moderate în alimentație datorită conținutului de acizi grași esențiali Omega-3 și beneficiilor pentru sănătatea cardio-vasculară.

Activitate fizică Recomandările cu privire la încorporarea activităților fizice și a mersului pe jos în rutina zilnică sunt complementare indicațiilor nutriționale ale dietei volumetrice. Pentru estimarea nivelului de activitate fizică, autoarea oferă o clasificare în funcție de pașii parcurși într-o zi, având în vedere că mersul pe jos reprezintă o activitate fizică la îndemână majorității 4.

dieta volumetrics pastile de slabit eficiente farmacia tei

Se pot include strategii de suplimentare a efortului fizic prin modificarea unor activități zilnice, cum ar fi: parcarea mașinii personale la o distanță mai mare față de destinație, urcarea scărilor în locul utilizării liftului, utilizarea mijloacelor de transport în comun sau a bicicletei pentru a ajunge la locul de muncă, școală, etc.

Cumulat, aceste activități ar dieta volumetrics să întrunească 60 de minute în fiecare zi.

  1. Utilizați planul de dietă Volumetrics pentru a reduce cantitatea by Jennifer R.
  2. Dieta volumetrică, opinia expertului Dieta volumetrica este o dieta care se concentrează mai presus de toate pe densitatea calorică a alimentelor și, în același timppe sensul de plenitudine că acestea sunt în măsură să furnizeze la stomac, care satisface cel care le mănâncă.

Modificări comportamentale Printre recomandările pentru un stil de viață sănătos promovate prin intermediul dietei volumetrice se numără și indicațiile cu privire la modificările comportamentului alimentar și psiho-emoțional. Astfel, trebuie identificate și evitate momentele care promovează alimentarea în absența senzației dieta volumetrics foame și pe fond emoțional.

Alimentația ar trebui bazată pe intuiție și alegeri sănătoase, respectând semnalele organismului de foame și sațietate.

Dieta Volumetrics

De asemenea, poftele alimentare trebuie controlate pentru a evita surplusul caloric. Aceste lucruri pot fi obținute cu ajutorul auto-monitorizării prin intermediul jurnalelor pentru activitatea fizică și ingestie alimentară, evitarea factorilor care declanșează dieta volumetrics compulsivă stresul, anxietatea și stabilirea unor obiective realiste, pe termen scurt și lung.

Deși planul alimentar conduce la schimbări pozitive cu privire la greutatea corporală, atenția ar trebui distribuită către dobândirea și menținerea stării de sănătate fizică și psihică, și mai puțin asupra reducerii ponderale.

dieta volumetrics slabire de orz

Dieta volumetrică — Fundamente științifice De-a lungul timpului, interesul pentru alimentele care au o densitate calorică redusă s-a materializat prin intermediul studiilor.