Slăbire ibc,
Acid uric Definiție - fiziologie Acidul uric este produsul final al catabolismului bazic purinic, rezultat din descompunerea acizilor nucleici endogeni și alimentari.

Organismul trebuie să elimine zilnic mg de acid uric: mg din producția endogenă și mg din aportul alimentar. Este eliminat în principal prin rinichi, dar și, în funcție de calea intestinală, prin uricoliză bacteriană.

Eșantionare - Proprietăți eșantion Analiza se efectuează pe ser și urină de 24 de ore. Este posibil ca, prin uricoliză, contaminările bacteriene să provoace o scădere semnificativă a concentrației de acid uric.

Valori de referinta Uricemia variază în funcție de vârstă, crește până la vârsta adultă, când valoarea se stabilizează. În ser: A răspuns în ziua primirii, dacă a fost primit înainte de ora Interes clinic - Interpretarea rezultatelor Hiper-uricemia poate fi rezultatul supraproducției: -prin îmbunătățire sintetică: hiperuricemie primară - prin creșterea cifrei de afaceri a slăbire ibc nucleici: tumori mai ales anumite hemopatii maligne: sindroame mielo- și limfoproliferativeleziuni tisulare, chimioterapie.
Hiperuricemia poate fi rezultatul reducerii eliminării urinare: - insuficiență slăbire ibc - acidoză lactică - aport de: diuretic tiazidicsalicilați, alcool.
NB: Măsurarea acidului uric în urină de 24 de ore este utilă pentru slăbire ibc tipului de hiper-uricemie și ghidarea tratamentului. Acestea pot fi consecința terapiei antihiper-uricemice.
